Ön mostanában vásárolt kislakást (50 m2 alatt)? Felújítaná, sokkal kevesebb problémával?

Kis lakások felújítói vagyunk, ebből fakadóan nagyon tudjuk, hol lehet hatalmasat rontani. Segítünk, hogy ez ne történjen meg!

Azonban mielőtt tovább olvasna, egy pillanatra álljunk meg! 


Ha ön már felkészült, gyakorlott és csak egy csapatot keres akik felújítják a lakását á-tól cettig, akkor kattintson ide egy ingyenes felmérésért, és árajánlatért!

Látja lelki szemeivel a most megvásárolt új lakását készen?
Ugye szép? Örömmel gondol beköltözésére az új lakásába?

De már a felújítás indulása előtt van 3 olyan hiányosság amely komolyan kihat a kesőbbiekre. Úgy is mondhatjuk, hogy az alábbi hiányosságok a nagyon drága felújítás titkai! Ezek a kővetkezők:

Első hiányosság, ha nincs alaprajz!
 

Egy kézi rajz is bőven elég. Ez tényleg nagyon kell! Az alaprajzból derül majd ki, mennyi csempe, parketta kell, és még sok minden más is. Alaprajzon legyenek rajta a szobák, méretekkel, valamint bennük az ablakok, ajtók helye és méretei (szélesség, magasság, és valamelyik faltól való távolság). 
 

Második nagy hiányosság, ha nem tervezi a költségeket!
 

Milyen költségekre is tervezzünk? Három fő költség fajtát gondoljunk végig. 

Első maga a lakás rendbehozatalának a költsége, ez a leghúzósabb. Ez majd a kapott árajánlatból derül ki. 

 

Második a berendezés költségei, ágyak, szekrények, lámpák, csaptelepek stb.

 

Harmadik költségnem az egyebek. Ez utóbbi néha meglepően sok tud lenni. Ilyenek pl a villanyóra bővítése. (32 amperig ingyen ad a művek, de az óra áthelyezése már sokba kerül) Vagy ilyen a sitt szállítása, a rakodási költségek, átmeneti albérleti díj stb. Ezt természetesen csak valamilyen közelítéssel lehet megadni, de nagyjából kikalkulálható.
 

Harmadik hiányosság ha nincs leírt árajánlat, és utána nem készül szerződés. 
Kell egy olyan árajánlat melyben fel vannak tüntetve a fő tevékenységek. Pl. villanyszerelés, vízszerelés, parkettázás stb. külön külön áraikkal. Mellékletben szerepeljenek az elvégzendő munkák részletei. Ez minél részletesebb legyen. Ezt ön a kivitelezővel közösen fogja elkészíteni. Hogy milyen munkák lesznek ezt árak nélkül ön is el tudja készíteni. Pl. a konyhába lesz a plafonon egy lámpa, de nem a régi helyén. Itt lesz a mosógép is. A kővet fel kell szedni, és újat lerakni, és így tovább mindent tessék felírni! Ezt fogja beárazni a kivitelező.

A szerződésbe majd kerüljön bele a fizetés ütemezése, előlegek, ki szerzi be az anyagot és az egyes fázisok várható időtartama is.

Hiába kicsi egy lakás, a felújítás nagy gonddal, kosszal jár

A felújítások nagyjából ugyanúgy zajlanak kis,- és nagy lakás esetén. Azért van néhány bosszantó, és nehezítő különbség.

  • Kis lakásnál főleg a hely az ami problémát okoz. Ezt ön is tapasztalta a bútorokkal, az új háztartási gépekkel, azzal, hogy nem férnek el a lakásban rendesen.

  • Ez felújításkor még rosszabb. A sittet szinte azonnal el kell szállítani, mert nem lehet tőle dolgozni. Legtöbbször nem pakolható le az udvarba, konténert nem lehet a ház előtt tartani hosszabb ideig (mások teli rakják).

  • Ugyanez a probléma az új anyagokkal is. Nem lehet azokat betárolni, mert nem lehet majd elférni tőlük, részletekben kell beszállítani. Ez alaposabb szervezést igényel. Pl. a fürdőszoba berendezései akkorra legyen a helyszínen amikor kell, és nem később (ne álljon az iparos), de nem is előbb (nem lehet elférni).

  • A kicsi konyha, és fürdőszoba sok találékonyságot kíván, berendezéskor, és felújításkor is. Olyan kicsik ezek a helységek, hogy csak egy ember tud egyszerre dolgozni bennük.
     

Ezért sokan nem is szívesen vállalják a kis lakások felújítását.

Amikor viszont készen van a lakás, az komoly öröme mindenkinek!

Az a jóérzés, amikor körülnéz az új lakásban, az utolérhetetlen

Addig azért el kell jutni, és mennyivel könnyebb egy hozzáértővel,nem?

Mit ajánlunk mi a tanácsokon kívül? (Nekünk a kislakás az egyik specialitásunk.)

Teljes körű lakásfelújítást á-tól cettig. Mit jelent az á-tól cettig? Az első megbeszéléstől a kész lakás kulcsának átadásáig mindent megcsinálunk, leszervezzük. Önnek csak ellenőrizni kell majd. Nem kell iparost keresgélni, anyagot vásárolni. Ön csak ellenörizni jár. majd

A fentieken kívül ingyenes a felmérés, az árajánlat, természetesen elkötelezettség nélkül.

Ha megadja az alábbi adatokat 2 napon belül jelentkezünk is időpont egyeztetésre.

Mi történik az után, hogy rákattintott a "Küldés" gombra?

  • Miután megkaptuk az elérhetőségét 2 napon belül telefonon keressük önt.

  • Megbeszélünk egy időpontot amikor személyesen találkozunk a lakásban. Ha valami nagyon egyedi dolog van akkor ismét kimegyünk.

  • Ez után elkészítjük részletes árajánlatunkat.

  • Amennyiben majd árajánlatunk megfelel, szerződést kötünk, és elkezdjük a munkát.

 

f11 Bt.  1045 Budapest Rózsa utca 21  adószám: 28133591-2-41  felujitas@ugyesotthon.hu Adatkezelési elvek   ÁSZF