top of page

Egy pipec kicsi lakás

Eredetileg ez a lakás egy szokványos, kicsit sötét lakás volt kert kiállással. Kert felé a lakáson kívül volt egy kicsit nagyobb mint 2 négyzetméternyi lekövezett rész. Mivel kicsi a lakás alapterülete alig tudod a régi tulajdonos elférni benne. Fűtés gázkonvektorral volt megoldva.

Ezt a lakást vette kezébe megrendelés után a belsőépítészünk.

Azzal kezdte, hogy a kerti lekövezett részt bevonta a belső térbe egy kis dobogóval. Ezt befelé is megnövelte egy kicsit, és ívessé alakította. Sikerült egy jól elkülönülő ebédlő, dolgozó részt kialakítania.

Ahhoz, hogy ez elkészüljön kivettük a kert felé nőző falat, és egy könnyűszerkezetes kiegészítést építettünk az eddigi lekövezett rész fölé. Természetesen megemeltük a szintet is, és új burkolatot is kapott.

Ez látszik a képen az előszobából.

A konvektoros fűtést megszüntettük. Helyette fűtő-hűtő klímával oldjuk meg a fűtést. Ebből egy van a nagyszobában, és egy van a hálóban. Un. GEO árammal működik, így a rezsi költsége nem nagyobb mint a gázfűtésé volt, viszont nagyon olcsón klimatizál, ha szükséges. Figyelem, ezt a megoldást jól szigetelt lakásba ajánljuk csak. Alig venni észre. (balra fenn a faburkolat mellett.)

Szót kell ejteni a konyháról. Szerintem nagyon klassz lett. A belsőépítész itt csodákat tett. Nagyon praktikussá vált. Rengeteg rakodótér keletkezett. Minden kézre áll. Sőt, ami nekem nagyon tetszett a pult végében a redőnyös résszel egy kicsi, a háztartási eszközöket elrejtő beugrót is kialakított. A tulajdonos ebben a konyhában bővebben elfér mint a régi lakásának konyhájában.

Konyha a beépítés felől nézve, egyben.

És végül a fürdőszoba. Kell erről írni? Magáért beszél a kép. Sajnos a képen nem látszik, de beépítésre kerültek masszírozó kövek. Nem egy drága megoldás. Maga a fürdőszoba szerintem igen praktikus, és szép lett ez a fürdőszoba. Ön aki ezt olvassa, ugye ön is így gondolja?

Mibe került?

Igen, nem volt olcsó. Sok munka, és sok minőségi anyag van beépítve. Viszont lett egy igazán kényelmes, luxus lakás. Konkrét összeget sajnos nem írhatok le, de elmondhatjuk, hogy egy hasonló méretű lakás átlagos felújítási költségének 2,8 szeresébe került. Sok? Igen, nem kevés, de ez egy értékes lakás lett, amely a piacon sokáig megtartja az értékét.

Hát ennyi erről a lakásról, most. Ha érdeklődik a kivitelezés részletei iránt, vagy hasonló felújításban gondolkodik, hívjon, Adamkó Ferenc +36 20 518 4321.

bottom of page